Utredning

Idag har jag äntligen fått reda på hur mina utredningar har gått. Fick ju veta att jag hade Borderline för flera veckor sedan men idag fick jag se hela sammanställningen liksom. Asperger har varit det som alla har sagt, både psykologer och läkare men det har jag inte. Känns fruktansvärt skönt att ha det svart på vitt, nu kan jag äntligen bevisa det jag har sagt hela tiden liksom. Är det inte oerhört oproffisigt av utbildad personal att ta fel på asperger och borderline?! Hm..

Förutom min borderline diagnos fick jag depression, paniksyndrom och specifik fobi. Det var tal om PTSD också men jag uppfyllde inte riktigt kriterierna för det även om det var på gränsen. Är det någon av er som har fler diagnoser än bara borderline?

11 kommentarer

  1. Förstår att det känns skönt att ha allt på papper. Då brukar de kunna sätta igång med rätt behandlingar med! Jag har ju både borderline och svår depression. Eftersom jag har svår depression så ”mildrar” den min borderline säger dem. Gör mig mer likgiltig till saker än vad jag varit utan den. Så jag blir behandlad för båda saker på olika håll..

  2. Jag har inte Borderline, men jag har fyra diagnoser. Men jag ser det som en kedja av ett sammanhang, PTSD, paniksyndrom, agorafobi och kronisk ångest och det räcker mer än väl för att försöka leva ett något sånär harmoniskt liv i ett samhälle där det oftast finns för många fördomar. Men jag har haft det såhär i drygt 16 år och någonstans finner man sina lösningar och får även ibland välja bort vissa saker för att fungera bättre. Viljan finns där, men det är inte alltid förmågan vill hänga med.

    Glad för din skull att du ”bara” har en diagnos och den är tillräcklig att kämpa med. Men även du finner dina sätt och hittar dina vägar till en bättre tillvaro.

    1. Tror du missuppfattade mig lite, heh. Har tyvärr inte turen att ”bara” ha borderline. Har specifik fobi, paniksyndrom och depression också.

      Jag förstår att dina diagnoser inte är lätt som en plätt att leva med. Vet själv vilket helvete det är att ha en fobi tex, levde länge med ”bara” fobin och depressionen. Det var ett helvete.. Kram på dig

  3. Jag har borderline, är bipolär, PTSD, GAD, specifik fobi, panikångest och utreds nu för ADHD/ADD och asperger.
    Hur lång tid tog din utredning?

      1. gränspykos är väldigt svårdefinierat, men jag har psykotiska symtom och lever ofta i gränslandet mellan att vara psykotisk och icke psykotisk. det är ett rent helvete, ja. som en vaken mardröm. men det har blivit bättre med medicinering,

  4. Om du inte känner det själv så betyder det att du inte är sjuk! Psykiatrikern försöker lura dig och ljuger när han säger att du inte kan veta om du är sjuk själv!

    Psykiatri är en bluff!




    Hjälp till att sprida sanningen!

    1. Men är du dum i huvudet? Jag har för fan läst psykologi, är ingen jävla bluff. Du måste fan inte ha många hjärnceller om du inte ens har ett hum om hur psyket fungerar. Dessutom: JAG KÄNNER MIG SJUK!!!!

Lämna en kommentar